2013. november 2., szombat

Vaníliás-mézes trüffel

Hozzávalók: 1 dl tejszín, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliakivonat, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 10 dkg vaj, kerek ostyalapok
A tejszínt a mézzel, vajjal, porcukorral és a vaníliával egy lábasban összemelegítjük, közepes hőmérsékleten felforraljuk. Levesszük a tűzről. A felaprított csokoládékat belekeverjük, és folyamatosan keverjük, míg egynemű masszát kapunk. A masszát hűlni hagyjuk, majd 3 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve habverővel habosra verjük. A habot nyomózsákba töltjük, ostyalapokra csúcsokat nyomunk. Fogyasztásig jól záródó dobozban, hideg helyen tálaljuk.

A szülinapi kollekció részeként

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése