
Az egyik kedvenc receptes könyvemből való az alábbi gyümölcskenyér is.
Ellenállhatatlan édességek, Alexandra, 2008.
Hozzávalók: 2 csésze szárított gyümölcs feldarabolva (nálam: papaja, gyömbér, szilva, mazsola, fekete cseresznye), 3 evőkanál konyak (nálam rum), 1/3 csésze vaj, 1 1/4 csésze barna cukor, 4 tojás, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, negyed teáskanál őrölt szerecsendió, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál gyömbér, 1 bio citrom reszelt héja, 1 1/2 csésze finomliszt, fél teáskanál sütőpor
Kenjünk és lisztezzünk ki egy 1 1/2 liter, azaz 6 csésze űrtartalmú szögletes formát. A szárított gyümölcsöket áztassuk bele a konyakba. Hagyjuk állni legalább 2 órán keresztül, közben gyakran kevergessük meg. Keverjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Keverjük bele a gyümölcsöket, a liszttel elkevert sütőport és alaposan keverjük össze az egészet. Öntsük a tésztát az előkészített formába. Legalább 70-90 percig süssük 150°C-on.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése