
Egyik vásárlás alkalmával akadtam rá egy árusra, ahol juhtúró, tejföl, vaj is kapható. A juhtúrónak nem tudtam ellenállni. (Többek között)Apró sós falatkák készültek belőle.
A recept a Csábító házi sütemények c. könyvből való.
Hozzávalók: 40 dkg félbarna kenyérliszt (a Családellátótól), 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 púpozott evőkanál juhtúró, fél teáskanál só, tejföl; a tetejére: juhtúró, 1 tojás
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, juhtúrót, elmorzsoljuk a puha vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy kellemes, rétestészta keménységű legyen. Én fűszereket is tettem hozzá, kevés curryport és bazsalikomot. Ezeket is belegyúrtam a tésztába. Ujjnyi vastagságúra kisodortam, összehajtogattam és pár órára kitettem a kamrába (hűtőszekrénybe is tehetjük).
Enyhén lisztezett gyúródeszkán kb. 6 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk. Megkenjük tojással és mindegyik pogácsa közepébe egy kis túrógombócot nyomunk. Előmelegített sütőben 170°C-on 12-15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése