
Forrás: Alnatura Szakácskönyv. Dm Kft., 2012.
Hozzávalók 20x30-as formához: 5 db alma, 8 dkg puha vaj, 12 dkg nádcukor, fél teáskanál fahéj, 3 tojás, 20 dkg liszt, 7 dkg mandulaliszt, 1 teáskanál sütőpor; tetejére: 1 evőkanál fahéj, 1 evőkanál nádcukor
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk félbe az almákat, magházukat vegyük ki, majd sűrűn irdaljuk be. Pár perc alatt keverjük habosra a vajat a cukorra és a fahéjjal. Apránként adjuk hozzá a tojásokat. Egy tálban keverjük össze a lisztet a mandulával és a sütőporral. Adjuk a vajas-tojásos keverékhez, és keverjük el. Öntsük a tésztát a kivajazott sütőformába, majd oszlassuk el egyenletesen rajta az almákat. A fahéjat keverjük el a cukorral, és ezzel szórjuk meg az almák tetejét. Süssük 35-40 percig légekeveréses sütőben, majd hagyjuk egy rácson kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése