
Ellenállhatatlan édességek. Alexandra, 2008.
Egy csésze = 2,5 dl
Hozzávalók kb. 24 zsemléhez: 3 1/3 csésze finomliszt, 1/3 csésze cukor, fél teáskanál só, 3 evőkanál vaj, 1 bio citrom héja, 1 csésze tej, 5 dkg friss vagy 2 evőkanál szárított élesztő, 1 tojás; töltelék: 24 szem óriás aranymazsola, 24 szem vörös áfonya, 24 kis marcipángolyó; kókuszreszelék
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval egy nagy tálban. Kézzel vagy elektromos mixerrel darabokban keverjük hozzá a vajat. Adjuk hozzá a citromhéjat. Langyosítsuk fel a tejet, tegyük bele az élesztőt és kevergessük, amíg feloldódik. Öntsük a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tojást. Gyúrjuk, míg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Nem szabad hozzáragadnia a tál falához. Szórjuk meg kevés liszttel, és hagyjuk kelni 45 percig. Borítsuk ki a tésztát egy liszttel megszórt felületre, gyúrjuk át. A tésztát osszuk 24-25 darabra. Mindegyik darabkának a közepébe tegyünk egy szem mazsolát, 1 szem áfonyát és egy marcipángolyót, majd formázzunk belőle golyót. Hempergessük meg kókuszreszelékben és tegyük szorosan egymás mellé egy sütőformában. Én pitesütőt használtam. Hagyjuk 30 percig kelni. 175°C-os sütőben süssük 25 percig. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése