2014. január 17., péntek

Vajas tekercs

Ez a recept a Kisalföld által kiadott A Délvidék ízei könyvben olvasható, Balog Siska Eleonóra receptje.
Nagyon finom és egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók: tésztához: 5 dl tej, 5 dkg friss élesztő, só, 3 kiskanál cukor, fél dl olaj, 70 dkg liszt; töltelékhez: 10 dkg vaj, 3 tojássárgája, 2 kiskanál só

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, majd három részre osztjuk, hosszában elnyújtjuk roládnak, majd a kikevert töltelékkel megkenjük. Ezután szorosan feltekerjük és átlósan feldaraboljuk úgy, hogy háromszögeket kapjunk. Zsírozott tepsibe rakjuk, megkenjük a tojásfehérjével, és szezámmaggal megszórjuk. 180°C-on pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése