2014. július 12., szombat

Bécsi baracklepény

Egy régi nagy kedvenc egy szinte ezer éves könyvből. Nagyon hamar elkészül. Került már bele az évek során sokféle gyümölcs, de sárgabarackkal a legfinomabb.
A recept "A 100 legjobb gyümölcsös finomság" című könyvből való.

Hozzávalók: 1,2 kg sárgabarack, 5 tojás, 5 dkg kókuszzsír, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna

Egy nagy gáztepsit kizsírozok, kilisztezek. A sütőt 200°C-ra előmelegítem. A barackokat kimagozom, megtisztítom, érdemes meghámozni őket, bár ezt a recept nem írja.
A tojásokat a kókuszzsírral és a cukorral kikeverem. Igény szerint kevés vaníliát is tehetünk bele, nem rontja el. :-) Apránként hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztet. Jól elkeverjük. A tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük, majd rárakosgatjuk a barackot. A sütőben 30 percig sütjük. Én a sütési idő végén még pár percre ráteszem a légkeverést, így szép színt kap a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése