2014. július 4., péntek

Cseresznyés rétes

A rétes egy univerzális műfaj, bármivel tölthető, minden alkalomra felszolgálható.
Ma egy gyümölcsös rétest készítettem. Cseresznyeszezonban mi másból is készülhetne, ha nem cseresznyéből.
A töltelék fűszerezése nagyban függ az ízléstől. Kevés őrölt szerecsendió-virággal nagyon pikánssá tehetjük, de a klasszikus fahéjas változat is nagyon finom.

Hozzávalók: 50 dkg kész leveles tészta (nem a készre nyújtott fajta),  60 dkg magozott cseresznye, 10 dkg xilit, 1 teáskanál őrölt szerecsendió virág, 1 teáskanál zselatinpor, 2 teáskanál kukoricakeményítő

A xilitet jól elkeverjük a keményítővel és a zselatinporral. A cseresznyére rászórjuk a fűszerrel együtt, és jól elkeverjük. A tésztát ketté vágjuk, téglalappá nyújtjuk. A töltelék felét eloszlatjuk rajta, feltekerjük, tepsibe tesszük. Jöhet a másik tészta és a maradék töltelék. A rudak tetejét megkenjük tejföllel, a sütőt 180°C-ra előmelegítjük, betesszük a rétest és várjuk, hogy szépen megsüljön.
A zselatin és a keményítő segít a rúdban tartani a finom szaftot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése