2015. május 2., szombat

Céklasaláta

Maga az ötlet Jamie Olivertől származik. Valamelyik főzős filmjében láttam. Nagy kedvenc lett
azóta ez a saláta, köretként is kiváló!

Hozzávalók: 50 dkg cékla, és fűszerek, ízesítők ízlés szerint. Nálam ez rendszerint a következőket jelenti: 1 evőkanál szőlőmagolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál gránátalmaszirup, 1 ágacska rozmaring, 1 ágacska kakukkfű, fél teáskanál frissen reszelt szerecsendió, só; torma

A céklát megtisztítom, kisebb darabokra vágom. Egy jó darabot leszabok a grillfóliából, és egy nagyobb tálat kibélelek vele. Így sokkal egyszerűbb beletenni a hozzávalók, nem folyik mindenfelé.
Szóval belerakom a céklát, megsózom, meglocsolom az olajjal, ecettel, gránátalmasziruppal, a darabok közé rendezem a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd megszórom szerecsendióval. A fóliát teljesen hézagmentesen összecsomagolom. Veszem a kuktámat, az aljába öntök pár centi vizet, belehelyezem a csomagot a zárással felfelé, lezárom, és hagyom, hogy a cékla elkészüljön. Kb. 30 percig főzöm. Amikor kibontom a csomagot, nincs más dolgom, mint egy tálban elrendezni, ráönteni a csodás dresszinget, esetleg egy kis reszelt tormával megbolondítani és tálalni. Ha valaki úgy szereti, vékonyra is felszelheti a megsült zöldséget.

2 megjegyzés: