2015. május 11., hétfő

Húsvéti fűszeres keksz

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg keményítő, 20 dkg porcukor, 20 dkg kókuszzsír, 1 tojás, tej, 1 teáskanál szárított levendulavirág porrá őrölve, 1 teáskanál szárított izsóplevél összezúzva

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a fűszerek kivételével. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Amikor a tészta kezd összeállni, vegyük ketté. Az egyikhez a levendulát, a másik feléhez az izsópot adjuk. Így gyúrjuk teljesen készre. Tegyük fél órára a hűtőbe. A tésztát sodorjuk nagyon vékonyra, kb. 1-2 mm vastagra, majd szúrjuk ki húsvéti figurákkal. Sütipecséttel üssük bele az ízesítésre használt fűszer nevét, majd tegyük sütőlapra. Akkor kész, ha egy picit kezd barnulni a tészta. Jól záródó dobozban hetekig ropogós marad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése