Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg kókuszzsír, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 2,5 dl tej, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál borkősav; a töltelékhez: fél teáskanál vanília kivonat, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál lekvár (nálam szilva volt éppen), 3 evőkanál porcukor, 10 dkg kókuszzsír, 1 dl rum; tetejére: étcsokoládé, kókuszzsír
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 vékony lapot nyújtunk belőle, és sütőlapon pár perc alatt megsütjük. Kihűtjük a kész lapokat, majd az egyiket apróra törjük. Az összetört lapot meglocsoljuk a tejjel és a vaníliával. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, végül beletesszük az áztatott tésztát is, jól elkeverjük. A masszát két lap közé töltjük. A csokoládét kevés kókuszzsírral gőz felett megolvasztjuk és a tészta tetejére öntjük. Másnap érdemes szeletelni, addigra kellemesen átpuhul a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése