2015. május 17., vasárnap

Medvehagyma krémleves

Nagyon szeretem a friss, szezonális zöldségeket felhasználni az ételekhez. Így medvehagyma szezonban mindenképpen kell egy kis medvehagymás étel. Készítettem már pogácsát, töltött táskát is ezzel a fűszerrel. Most a krémleves következett.

Hozzávalók: 10 dkg friss medvehagyma, 1 evőkanál szőlőmagolaj, 2 evőkanál rizsliszt, 5 dl zöldséglé (vagy 1 bio leveskocka 5 dl vízben feloldva), só, bors; 1 teáskanál szárított medvehagyma, kevés parmezánforgács

A hagymát felszeleteljük, és olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük zöldséglével, sózzuk, borsozzuk. Kis ideig főzzük, majd botmixerrel simára keverjük. A lisztet egy kevés levessel csomómentesen elkeverjük, visszaöntjük a többi leveshez és jól átforraljuk. Tálaláskor szárított medvehagymával és parmezánforgáccsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése