2015. október 17., szombat

Almás csirkemell zelleres burgonyapürével

Azt gondolom, Hugh Fearnley-Whittingstall óta tudjuk, hogy az alma és a zeller jó barátok. Na jó, van, aki régebb óta tudja, mert kóstolta a Waldorf-salátát.
Íme az én kedvenc alma-zeller duóm.
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 4 nagy alma, 3 vékony szelet mangalica szalonna, fűszerek ízlés szerint (nálam: kakukkfű, szurokfű), só; 50 dkg burgonya, 20 dkg zellergumó, a zeller zöld szára, levele, ha szép friss, szerecsendió, 5 dkg vaj

A csirkemellet felszeltem, majd a fűszerekkel, sóval megszórtam és egy tűzálló tálban elrendeztem. Az almákat megpucoltam, félbevágtam, a magházát eltávolítottam. A hússzeletekre ráfektettem. A szalonnát vékony csíkokra vágtam, az almára fektettem, és 170°C-os sütőbe tettem. Kb. 35 perc alatt kész.

A burgonyát és a zellergumót felkockáztam, enyhe sós vízbe feltettem főni. Kevés szerecsendióval fűszereztem. Amikor megpuhultak a zöldségek, leszűrtem róluk a főzővíz nagy részét, hozzátettem a vajat, és egy krumplinyomóval szépen pürésítettem. Hozzákevertem az apróra vágott zellerszárat és a zeller szép levelét is.

1 megjegyzés: