2016. január 30., szombat

Sütőtökös puszedli

Nagyon szeretem a sütőtököt, különböző ételeket készítettem már belőle, ideje volt egy sokáig
eltartható keksznek.
Az alaprecept a Kifőztük oldalán jelent meg, de a saját számíze szerint átalakítottam. Előnyére vált!

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál karácsonyi fűszerek (nálam őrölt szegfűszeg, kardamom és gyömbér), 1/4 teáskanál só, 10 dkg vaj, 22 dkg barna cukor, 15 dkg tökpüré, 7 dkg kefir, 1 tojás, kevés porcukor

Lisztet a szódabikarbónával, a fűszerekkel, sóval összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat habosra keverjük a cukorral, beleütjük a tojást és jól kikeverjük. Hozzáöntjük a kefirt, majd a tökpürét. A lisztet hozzáadva jól kidolgozzuk. Kisebb diónyi gombócokat formálunk belőle, porcukorban megforgatjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk, kicsit meglapítjuk a tetejüket, és 175-180°C-on 10-15 percig sütjük.
Mennyei finom, csodás a színe és valóban nagyon sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése