
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 2,5 dl joghurt, 10 dkg xilit/cukor, 0,5 dl szőlőmagolaj, 25 dkg apróra felkockázott alma, 1 teáskanál őrölt gyömbér
A sütőport elkeverjük a liszttel, és a gyömbérrel. Egy másik tálban elkeverjük a joghurtot, tojást, cukrot és az olajat. A lisztet hozzákeverjük a folyékony hozzávalókhoz, az almát is hozzáöntjük, majd párat keverünk rajta, amíg a liszt eltűnik a keverékben. Nem szabad túlkeverni, akkor kemény lesz a süti.
Muffinformák mélyedéseit kivajazzuk, vagy papírkapszlival kibéleljük. Fagylaltos kanállal beleadagoljuk a tésztát, kb. 3/4-ig töltjük, úgyis megnő.
20-25 percig 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz Nigella Régimódi tortájának bevonatát vettem alapul.
9 dkg étcsokoládé, 3,5 dkg vaj, 1 teáskanál Golden szirup vagy méz, fél teáskanál vanília kivonat, 1,25 dl tejföl, 8 dkg porcukor
A krémhez az étcsokoládét és a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a Golden szirupot, a vanília kivonatot, és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük az átszitált porcukrot. Simára keverjük a krémet. Minél több benne a porcukor, annál sűrűbb lesz a krém. Én most viszonylag folyósan hagytam, de készíthetjük keményebbre is, akkor szép díszítést nyomhatunk habzsákból a tortácskák tetejére.
A fehér bevonat is ezzel a recepttel készült, de étcsoki helyett fehércsokoládéval.
Apró, házi készítésű csokilapokkal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése