2013. január 23., szerda

Sütés-főzés

Bonbonok
Bonbonok
Szeretek sütni, főzni, a konyhában tüsténkedni, bár igazi konyhatündér nem vagyok. Szeretek kísérletezni. A szakácskönyvekben leírt receptek leginkább kiindulópontot jelentenek, sokszor csak ötletet merítek belőlük, ám van, hogy teljes egészében követem az útmutatást, hiszen annyira jó a végeredmény, hogy kár lenne kísérletezni.
Sok személy, könyv inspirál. Vannak kedvenceim.
Anyukám révén ismerkedtem meg a konyhai teendőkkel, ő tette élvezetessé számomra ezt a fajta elfoglaltságot. Apa is klasszul főz, bár ő inkább a pitekészítésben, illetve rácsos linzer sütésében jeleskedik.
Kedvelem Nigella Lawson-t a gyorsaságáért és az ételek, színek iránti rajongásáért, Jamie Oliver-t, mert elkötelezett a minőségi alapanyagok iránt, és Hugh Fearnley-Whittingstall-t a kiskerti alapanyagokért és John Barricelli-t, mivel mindent gyorsan, szakértelemmel készít. És vannak még sokan mások is.

A könyvek:
Ellenállhatatlan édességek. Szerk. Szabó Lea, Alexandra Kiadó, 2008.


Saját készítésű pralinék és bonbonok. Főszerk. Beke Csilla, Alexandra Kiadó, 2012.


Glezer, Maggie: Kenyérsütés mesterfokon. Alexandra Kiadó, 2011.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése