2013. január 26., szombat

Csirkemájpástétom

Miután a kenyerek, a kenyérfélék, péksütemények itthon készülnek, a feltéteket sem vehetem boltban. Nagyon szeretem a májast, és miután vashiányom van, és a májban sok a vas, még inkább kellene ennem. Ám a bolti májasban minden van, csak máj nem sok. Már régóta kutatok igazi, finom májas után, de az igazit csak a napokban találtam meg teres blogjában. Még aznap elkészítettem, és igen finom lett az eredmény. Az eredeti recepten picit változtattam, de inkább csak a fűszerezésen. A zsályás vaj pedig hatalmas találmány!

Íme a recept:

Egy fej vöröshagymát néhány gerezd fokhagymával kevés olívaolajon megdinsztelünk. Fél kiló csirkemájat megtisztítunk, feldarabolunk, és rádobjuk a hagymára. Megsózzuk. Megborsozzuk, megszórjuk egy púpozott teáskanál szárított majorannával és ugyanennyi szárított zsályával. Természetesen frisset is használhatunk. Hagyjuk a májat takarékon megfőni, majd lepirítjuk. Ha elkészült, akkor 10 deka vajat felolvasztunk az egészben, majd levesszük a tűzről. Turmixgépben az egészet krémesre turmixoljuk és zárható edénybe tesszük. Száraz vagy friss zsályaleveleket 5 deka vajban megpirítunk, majd a májpástétomra öntjük. Ha kihűlt, lezárjuk és hűtőszekrénybe tesszük. Nagyon egyszerű és finom! A zsályavaj mennyei rajta! Én tettem bele még fűszereket: oregano, kakukkfű, őrölt mustármag, cayenne bors.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése