2013. június 21., péntek

Alvé szelet

Hagyományos családi recept, a nagymamámtól örököltem a krém elkészítésének módját. Ez a változat nem teljesen az eredeti, de ha lehet, akkor még annál is finomabb!

Hozzávalók: 1 csomag készen vásárolt ostyalap; krémhez: 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 2 tojás
A vajat a cukorral összeolvasztjuk. Én nádcukorral készítettem, így addig melegítettem, míg a cukor teljesen elolvadt. Hagytam picit hűlni, majd beletördeltem a csokit és addig kevergettem, míg egynemű masszát kaptam. Beleütöttem a két tojást, és takarék lángra visszatettem, folyamatosan kevergettem addig, amíg kezdett sűrűsödni. Még melegen betöltöttem a krémet az ostyalapok közé. Nehezéket tettem rá, másnap szeleteltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése