2013. június 12., szerda

Borsóleves vajgaluskával

Hozzávalók: fél vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem gyökér, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál zabliszt, só, 1 ágacska kakukkfű, 50 dkg borsó; a vajgaluskához: 1 tojás, 1 evőkanál vaj, liszt, amennyit felvesz, só

Egy edényben felhevítjük az olajat, rátesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és a vékonyra szelt répát és petrezselyem gyökeret. Sózzuk, és kissé lepirítjuk a zöldséget, majd meghintjük zabliszttel és elkeverjük. Kevés vízzel felöntjük, majd a répát félpuhára főzzük. Mivel fagyasztott borsót használtam, ekkor adtam hozzá. Amíg fől, elkészítjük a galuskát. Megolvasztjuk a vajat, ráütjük a tojást és felverjük. A lisztet hozzákeverjük, annyit, hogy nem túl lágy nokedlitésztát kapjunk.
Amikor kész a leves, kicsi galuskákat szaggatunk bele. Megvárjuk, amíg a galuska is megfő, és tálaljuk az ételt egy kis aprított petrezselyemzölddel megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése