
A bodza virágának illatát, ízét szerettem volna belevarázsolni a bonbon töltelékébe.
Kísérletezés eredményeképpen megszületett a tökéletesen bodzás végeredmény.
Egy kb. 5 dl-es lábost teletömtem megmosott, lecsepegtetett bodzavirágzattal. 3 dl tejet öntöttem rá, felmelegítettem, és egy éjszakát állni hagytam. Másnap kissé felmelegítettem, leszűrtem. A bodzás tejbe 2 evőkanál xilitet és 5 dkg fehér csokit olvasztottam. Hozzákevertem 4 teáskanál zselatint. Felforrósítottam, majd hagytam teljesen kihűlni. A hűtőben klassz, "remegős" állagot kapott.
A bonbonformákat kiöntöttem temperált étcsokival. Amikor megszilárdult, belekanalaztam a tölteléket, kiöntöttem a bonbon talpát. Pár órát hűlt a hűtőben, majd kivettem a formából. Nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése