2014. március 10., hétfő

Laskagomba tejszínnel

Nagy kedvencem a laskagomba. A piacon frissen megvásárolt gombából mennyei eledelek készíthetők. A legutóbbi szerzeményemből tejszínes ragu készült, melyhez főtt tésztát tálaltam.

Hozzávalók: 1 kg laskagomba, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál keményítő/zabliszt, 1 evőkanál kókuszzsír/szőlőmagolaj, aprított petrezselyemzöld, só, bors, oregano, kakukkfű, őrölt mustármag, kevés curry por

A laskagombát megtisztítom, hosszú csíkokra vágom. A vöröshagymát felcsíkozom, a fokhagymát apróra vágom.
Egy lábosba beleöntöm az olajat, ráteszem a hagymát és üvegesre párolom. Hozzáadom a fűszereket és 1 teáskanál sót, majd beledobom a fokhagymát is. Beleteszem a gombát, és jól átkeverem. Amikor megpuhult a gomba, megszórom keményítővel, elkeverem és felöntöm a tejszínnel. Felforralom, megkóstolom, ha kell teszek hozzá sót. Főtt tésztával tálalom. Tálaláskor megszórhatjuk friss petrezselyemzölddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése