2014. március 23., vasárnap

Zöldséges brokkolikrémleves krutonnal

Hozzávalók: 1-2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1evőkanál szőlőmagolaj, 50 dkg brokkoli, só, bors, szerecsendió, csipet szódabikarbóna; 3 szelet rozskenyér, kevés olíva olaj, reszelt (füstölt) sajt

Egy fazékba beleöntöm az olajat, felmelegítem, hozzáadom az apróra felvágott vöröshagymát, fokhagymát, majd hozzáöntöm az apróra vágott répát is. Pár percig pirítom. Sózom, borsozom, fűszerezem, majd beleteszem a rózsáira szedett brokkolit és a szódabikarbónát. Ez azért kell bele, hogy főzés közben a brokkoli ne veszítse el a színét. Felöntöm fél liter vízzel és puhára főzöm.

Amikor már puha a zöldség, megcsepegtetem a kenyérszeleteket olajjal, megszórom sajttal és beteszem a sütőbe a grill alá pár percre, hogy a sajt megpiruljon.
A zöldségeket botmixerrel simára keverem, ha szükséges, lehet még sózni, ízesíteni.
Forrón, a kész krutonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése