2014. március 3., hétfő

Sajtgolyók brokkolival

Egész véletlenül bukkantam rá Böbsi receptjére az interneten. Szeretném a rántott sajtot, de valahogy túl töménynek találom, nem igazán akar lecsúszni. Ez a recept számomra forradalmasította a rántott sajtot. Rém egyszerű recept, a végeredmény pedig kívül ropogós, belül puha golyócskák.
Az eredeti recept itt található, én egy picit "átfűszereztem".

Hozzávalók: 25 dkg reszelt sajt (én Pannóniát vettem), 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evőkanál liszt, 1 tojás, szerecsendió

A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük. Dió nagyságú gombóckákat formálunk belőle. Bő, majdnem forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. Fontos, hogy a sajtot ne süssük túl, ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A gombóckát el tudnám képzelni egy kis hagymával, akár pritamin paprikával felturbózva, majd legközelebb...

Én párolt brokkolival tálaltam.
Ehhez rózsákra szedtem 50 dkg brokkolit, beletettem egy kisebb fazékba. Megszórtam sóval, szerecsendióval, csipet cayenne borssal és szódabikarbónával, felöntöttem kevés vízzel. Puhára pároltam. Kivettem a rózsákat a léből. A visszamaradt főzőlevet 2 teáskanál liszttel elkevertem, főztem, amíg egy picit besűrűsödött, majd egy teáskanálnyi vajat dobtam hozzá. Amikor a vaj elolvadt, elkezdtem tálalni. Egy tányérra szedtem a brokkolit, mellé helyeztem pár gombóckát, majd a zöldséget meglocsoltam a szósszal. Mennyei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése