
A recept Szőlős-mandulás szelet címen a Csábító házi sütemények szakácskönyvben olvasható.
Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg porcukor, 5 dkg barna cukor, 10 dkg mandulaliszt, 15 dkg liszt, 1 dl joghurt, fél csomag sütőpor, 1 evőkanál olaj, 30 dkg magozott meggy, kevés házi krokant a tetejére
A tojássárgáját a porcukorral és a barna cukorral kikeverem, hozzáadom az olajat, és a joghurtot is. Beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadom a mandulát. Jól összeforgatom. Egy 27x27 cm-es kikent, kilisztezett formába öntöm és belepotyogatom a meggyet a tésztába. Megszórom krokanttal és 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
A tésztához készítettem öntetet is. 2 dl joghurtot kikevertem 1 evőkanál mézzel és 1 teáskanál vanília kivonattal. Ezzel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése