
alapján.
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 16 dkg cukor, 1/2 teáskanál vanília por, csipet só, 3 tojás, 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 dl tej, 10 dkg házi krokant; mázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál kávélikőr
A tésztához a puha vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, sót és a vaníliát. A tojásokat egyenként belekeverjük a masszába. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük és apránként hozzászitáljuk a vajas keverékhez. Közben a tejet is hozzáadagoljuk. Elkeverjük benne a krokantot is. A masszát kikent, kb. 24 cm-es kuglófformába tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a cukrot összekeverjük a likőrrel és a langyos kuglófra csorgatjuk. Hagyjuk megszilárdulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése