2014. augusztus 21., csütörtök

Rakott karfiol

Klasszikus étel, amelyet mindenki úgy variál, ahogy ízlése, kedve tartja. Ez az én változatom:

Hozzávalók: 60 dkg karfiol, 30 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 10 dkg kuszkusz, 1 teáskanál keményítő, só, bors, szerecsendió, oregánó

A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és kevés sós vízben megpárolom. Egy serpenyőben kevés olajon megfuttatom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a felaprított fokhagymát. A húst hozzáadom és aranybarnára pirítom. Egy jénai vagy kerámiatálat előkészítek, belehelyezem a leszűrt karfiolt, borssal, szerecsendióval és oregánóval ízesítem. Rászórom a kuszkuszt, majd a húst is elegyengetem rajta. A karfiol főzőlevéhez hozzáadom a keményítőt, csomómentesre keverem, és a rakott karfiol tetejére öntöm. 30-40 percig sütöm a 180°C-os sütőben. Forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése