Hozzávalók: 50 dkg bárányaprólék (nálam marhahús), 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál zabliszt, 1 púpozott teáskanál friss, vágott kaporA megmosott húst kis kockákra vágjuk. Forró olajon megfonnyasztjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. Ráöntünk két evőkanál vizet, és az aprólékot megpörköljük rajta. Megsózzuk, felöntjük egy liter vízzel, beletesszük a szétzúzott fokhagymát, és a húst puhára főzzük. Tejfölös liszttel besűrítjük, felforraljuk és kaporral meghintve tálaljuk.
Nekem hiányzott belőle a sárgarépa, legközelebb biztos teszek bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése