
Hozzávalók: 2 közepes sütőtök, 1 vöröshagyma apróra vágva, 2 evőkanál olívaolaj, 4 közepes sárgarépa, apróra vágva, fél fehérrépa, apróra vágva, 1 bio erőleveskocka, 6 csésze víz, 1,5 dl tejszín, só, friss rozmaring, frissen reszelt szerecsendió
A sütőtököket ketté vágjuk, eltávolítjuk a magokat. Fóliával kibélelt tepsibe tesszük, 180°C-os sütőben puhára főzzük. Amikor puha a tök, a húsát kanállal kikaparjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget is. Ráöntünk 4 csésze vizet, beletesszük a leveskockát. Felforraljuk a levest és lefedve puhára főzzük a zöldségeket. Hozzáadjuk a tököt is, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejet is, ha szükséges vizet is adhatunk hozzá. Botmixerrel pürésítjük és még egyet forralunk rajta. Igény szerint pirított kenyérkockákkal és/vagy tökmagolajjal "megpöttyözve" tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése