2013. október 3., csütörtök

Sonkás rizsestál

A recept az 1984-ben kiadott Planétás kártyákon található.


Hozzávalók: 25 dkg rizs, 5 dkg vaj, 25 dkg vegyes leveszöldség, 25 dkg főtt sonka, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 csapott teáskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál currypor, 5 dl füstölthús-lé

Az alaposan megmosott és egy órán át vízben áztatott rizst leszűröm, és vajon üvegesre pirítom. Tűzálló tálba öntöm, hozzáadom a megtisztított és kockákra vágott zöldséget, és a kockákra vágott sonkát, a karikákra szeletelt kemény tojást. Rászórom a reszelt sajt háromnegyed részét, meghintem borssal, curryporral, majd felöntöm annyi füstölthús-lével, amennyi bőven ellepi. Ezután szorosan lefedem.
Felforralom, előmelegített, forró sütőbe tolom, és kis lángon addig párolom, amíg az összes levét el nem fövi. Tálalás előtt villával óvatosan átforgatom, a maradék reszelt sajtot rászórom, úgy teszem az asztalra.
Én az 5 dl füstölthús-lé helyett 1 dl füstölthús levet és 4 dl vizet használtam.
Nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése