
Remek leves készíthető belőle.
Íme az én kedvenc receptem:
Hozzávalók: ½ kg csicsóka, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 tk. zabpehelyliszt, só, fehérbors, oregano, szerecsendió, 3 kis ág rozmaring, őrölt fehér mustár, olíva olaj/rozmaring olaj
Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg, tegyük hozzá a rozmaringot is. Amikor a hagyma üveges, akkor tegyük bele a felvágott csicsókát. Együtt pirítsuk tovább, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, fűszerezzük és fedő alatt főzzük puhára.
A tejszínbe beleteszünk 2 rozmaring ágat, pár percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor elkészült a csicsóka, botmixerrel pépesítsük, folyamatos kevergetés mellet öntsük bele a liszttel elkevert tejszínt. Ha szeretjük az intenzív rozmaring ízt, a rozmaring leveleit is belepürésíthetjük. Ez esetben a fás részről szedjük le a leveleket. Egyet kell forralni rajta, és már kész is. Felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése