
Találtam egy valóban egyszerű receptet a Kifőztük oldalán.
Keveset változtattam rajta, tulajdonképpen úgy csináltam, ahogy a receptben van.
Annyit módosítottam, hogy 2 teáskanál sót tettem bele, és nem friss élesztőt használtam, hanem 7g instant élesztőt. Nem vettem ki belőle öregtésztának valót, a teljes mennyiséget megsütöttem.
Amikor a sütőt begyújtom, beteszek egy lábosban vizet, így mire a kenyeret beteszem, már elég a gőz ahhoz, hogy szépen megkeljen a kenyér. Sütés vége előtt kb. 10 perccel kiveszem a lábost, és légkeverőre állítom, hogy ropogós legyen a héja.
Készítettem kenyérformában, de az alja és oldala nem lett ropogós.
Legutóbb egy kelesztőkosarat kibéleltem sütőpapírral, ebben tettem az utolsó kelesztés előtt a tésztát. Előmelegítettem a sütőt 230°C-ra, majd betettem a vizes lábost és egy grilltepsit. Amikor megkelt a kenyér, a papírnál fogva óvatosan áttettem a tésztát a forró tepsire, és visszatettem a sütőbe. 10 perc múlva levettem a hőmérsékletet 200°C-ra, és hagytam megsülni. Amikor aranybarna lett, kivettem a lábost, majd légkeverőre tettem és kb. 10 perc alatt szép ropogósra sült. Rácson hagytam kihűlni.
A hangyás jelleget az 1 evőkanálnyi fekete szezámmagtól kapta. Reggelire tojáskrémmel tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése