
Tészta: Dr. Oetker Süteményeskönyv kezdőknek
Hozzávalók: tésztához: 2,5 dl víz, 5 dkg vaj, 15 dkg búzaliszt, 3 dkg keményítő, 5 tojás, 1 csapott
teáskanál sütőpor; krémhez: 50 dkg
gesztenyemassza, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál juharszirup, vagy méz, 1 teáskanál
vaníliaesszencia
A tésztához a vizet és a vajat felfőzzük. A lisztet a keményítővel elvegyítjük, átszitáljuk és a tűzhelyről levett folyadékba egyszerre beleöntjük, majd simára keverjük úgy, hogy a tészta gömb alakban összeálljon. Keverés közben kb. 1 percig a tűzhelyen forrósítjuk, a forró tésztát azonnal keverőtálba tesszük. A tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton egyenként beledolgozzuk és hozzáadjuk a sütőport is. Olajozott sütőpapírra vizes kanállal kis halmokat teszünk a tésztából, vagy nyomózsákból kinyomjuk. Előmelegített sütőben légkeveréssel 170°C-on sütjük 30 percig. Sütés után a fánkokat hűlni hagyjuk. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, robotgéppel krémesre, majd a fánkokat megtöltjük.
A sütőajtót az első 15 percben nem szabad kinyitni, mert a
sütemény összeesik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése