2014. szeptember 16., kedd

Karfiol leves

Hozzávalók: 50 dkg karfiol megtisztítva, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérgyökér, kevés szőlőmag olaj, 1 teáskanál keményítő, 1 teáskanál tárkony, só, szerecsendió, 2 evőkanál betűtészta, vagy más levesbetét

A sárgarépát és a fehérgyökeret megtisztítjuk és felszeljük. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, hozzátesszük a sárgarépát és jól lepirítjuk. Ez jót tesz a répa karotintartalmának, kioldódik a zsírban. Hozzáadjuk a fehérgyökeret is, majd megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk és ráhintjük a keményítőt is. Jól elkeverjük. Hozzáadjuk a karfiolt és felöntjük vízzel. Amikor a zöldség félig megpuhult beletesszük a tésztát és készre főzzük. Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése