
A recept a Kiskegyed Konyhája 2009. áprilisi számából való.
Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 15 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg cukor, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt csokoládé;
tetejére: 5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg darált dió, 10 dkg reszelt csokoládé
Egy 20 x 30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tésztához keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és egy csipet sót. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a tojásokkal és a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Végül belekeverjük a lisztes keveréket és a reszelt csokoládét. A tepsibe öntjük, elsimítjuk. A tetejére elmorzsoljuk a vajat a liszttel (vigyázzunk, hogy a vaj a kezünk melegétől ne olvadjon meg!), majd hozzáadjuk a cukrot, a diót, és fakanállal gyorsan elkeverjük. A végén beledolgozzuk a csokoládét. Rászórjuk a tepsiben lévő tésztára, és sütőben 30-35 percig sütjük. A süteményt kivesszük a sütőből, pihentetjük, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése