
Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 1 ek. cukor, zöldpetrezselyem, só
Kevés vajon megpirítjuk a sárgarépát és a karalábét. Megszórjuk liszttel, felöntjük tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a sót. A zöldségeket félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a borsót és puhára főzzük. Ha szükséges, adunk hozzá vizet. Végül zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.
A recept szerint rendes rántást kellene készíteni. Én a zöldséget szórom meg zabpehelyliszttel, így kimaradhat a rántás. Nem volt itthon karalábé, krumplit tettem bele helyette. Nagyon jól sikerült!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése