2013. április 22., hétfő

Magvas buci

A magvas buci ideális szendvicsek készítéséhez, suliba, munkahelyre szánt reggelihez vagy ebédhez. Változatossá tehetjük a különböző hozzávalókkal, illetve feltétekkel.
A buci ötletadó receptje a Diana Receptek, Kenyér & zsömle című újságban jelent meg.

Hozzávalók: 50 dkg liszt (BL-80-as, illetve tönkölyliszt vegyesen), 3,2 dl langyos víz,  2 teáskanál só, 3 dkg friss élesztő, csipet cukor, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál magkeverék

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe, hagyjuk picit "ázni". A lisztet szitáljuk tálba, közepében alakítsunk ki egy kis mélyedést. Ebbe öntsük bele az élesztős vizet, tegyük bele a sót és a cukrot. Ha szeretnénk fűszeres bucit, ekkor tegyük hozzá a fűszereket is.
Ruganyos tésztát gyúrjunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesszük duplájára.

Liszttel meghintett deszkán formázzunk belőle 6 hosszúkás bucit, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Verjük fel a tojássárgáját, és kenjük meg vele a bucik tetejét. Szórjuk meg magkeverékkel, majd kelesszük kb. 40 percet. Előmelegített sütőben süssük 180°C-on 20-30 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése