
A buci ötletadó receptje a Diana Receptek, Kenyér & zsömle című újságban jelent meg.
Hozzávalók: 50 dkg liszt (BL-80-as, illetve tönkölyliszt vegyesen), 3,2 dl langyos víz, 2 teáskanál só, 3 dkg friss élesztő, csipet cukor, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál magkeverék
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe, hagyjuk picit "ázni". A lisztet szitáljuk tálba, közepében alakítsunk ki egy kis mélyedést. Ebbe öntsük bele az élesztős vizet, tegyük bele a sót és a cukrot. Ha szeretnénk fűszeres bucit, ekkor tegyük hozzá a fűszereket is.
Ruganyos tésztát gyúrjunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesszük duplájára.
Liszttel meghintett deszkán formázzunk belőle 6 hosszúkás bucit, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Verjük fel a tojássárgáját, és kenjük meg vele a bucik tetejét. Szórjuk meg magkeverékkel, majd kelesszük kb. 40 percet. Előmelegített sütőben süssük 180°C-on 20-30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése