2013. április 8., hétfő

Házi kifli


Nagyon szeretek itthon kiflit, zsemlét, kenyeret, mindenféle péksüteményt készíteni. Az interneten bukkantam rá a következő, inspiráló receptre. Az én kiflim kicsit másképp készült, de ez volt az ötletadó írás.

Hozzávalók: 68 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű rozsliszt), 1 cs. szárított élesztő, 1 dkg só, 2 dkg cukor, 2 dkg olaj, 4,5 dl tej, sütőpapír

2 dl tejjel kovászt készítünk, hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen letakarva 1 órán keresztül kelesztjük. Kétfelé vesszük a tésztát. Mindegyikből egy kör nyújtunk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Annyi cikkre vágjuk, ahány kiflit szeretnénk. A szélesebbik felénél feltekerjük és kifli alakúra formázzuk. Vízzel megkenjük a tetejét. A tepsiben a kiflik még duplájukra keltek, utána tesszük a 180°C-os sütőbe.
Szép pirosra sütjük kb. 15 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése