
- étvágyjavító
- hasmenés ellen
- szívzavarok csökkentője
- koleszterinszint csökkentő
- mellkasi hurutok ellen
- magas vérnyomást csökkentő
- memóriafrissítő
- stresszoldó
- salakanyagok ürítését segíti
- a szervezet ólommentesítője
Hozzávalók: 50 dkg liszt (ez esetben 30 dkg tönkölyliszt,10 dkg félbarna liszt, 10 dkg BL-80-as fehér liszt), 5 dkg medvehagymalevél, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 15 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, só, 1 dkg cukor
Az élesztőt langyos tejjel a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagymaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és a megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése